Sänkta båttaxor – en felprioritering av skattepengar

Skattebetalarnas pengar ska gå till att subventionera verksamhet som barnomsorg och äldreomsorg. Välfärden är viktigare än att båtägare ska få subventionerade taxor.

Nya majoriteten i Oxelösund har nu beslutat att subventionera båttaxan med nästan 50 procent. Samtidigt som de ger i uppdrag till samtliga nämnder att höja sina taxor med 10 procent. Vilket innebär att taxan för barn och unga att delta i dans och musikaktivitet ska höjas från 300 kronor till 500 kronor, och att färdtjänstavgiften för denna utsatta grupp ska höjas. Det rimmar väldigt illa i våra öron.

Skattebetalarnas pengar ska gå till att göra det bättre för våra äldre och våra barn. För de 800 000 kronor som det kostar år 2023 att subventionera båtägarnas taxor så kan vi anställa två undersköterskor och få fyra fler händer i äldreomsorgen. Ge våra barn gratis frukost så det inte behöver komma hungriga till skolan. Erbjuda gratis busskort till barn och unga över sommaren, eller fler gratisaktiviteter för våra unga så alla kan delta oavsett plånbokens storlek. Vi tycker det är att använda skattebetalarnas pengar klokt – inte att sänka båtavgiften för ett fåtal som redan har råd att betala sin båttaxa.

Linus Fogel (S)
Oppositionsråd

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet