Kollision att subventionera båtplatser

Debattartikel publicerad på sn.se 2023-05-11

Nu har den nya majoriteten i Oxelösund, koalitionen, ett förslag om att sänka båtplatsavgifterna.

Båtplatserna har de senaste åren gått med cirka 500 000 kronor i överskott. Det är pengar som behövs för att göra investeringar i båtplatserna. Det är inte pengar som täcker underskottet i gästhamnen. Det är två helt skilda verksamheter. Man skulle lika gärna kunna säga att överskottet hos miljö- och samhällsbyggnadskontoret täcker underskottet i gästhamnen.

Genom att nu sänka avgifterna för båtplatserna så tror koalitionen att det kommer att strömma till båtar från andra hamnar. Om man inte lyckas med att fylla hamnarna så kommer verksamheten i stället att gå med underskott. Då kommer alla andra som bor i Oxelösund, och inte har båtplats, att få vara med och betala. Dessutom har man i förslaget mage att föreslå att den som ansvarar för båtplatserna, i dag Kustbostäder, ska göra mer för att göra båtplatserna attraktiva och få fler båtar som ligger i hamnarna. Samtidigt säger man att kostnaderna måste minska! Det om något är kollision!

Vi socialdemokrater anser att båtägare i Oxelösund ska betala vad det kostar. Båtplatserna i Oxelösund är billiga om man jämför med närliggande kommuner och marinor. Men subventionera båtägare, det är den nya melodin för koalitionen som nu mer måste kallas kollisionen.

Linus Fogel (S)
Oppositionsråd

facebook Twitter Email
Hoppa till verktygsfältet